Hvordan virker bordemfang

 

Hvordan virker bordemfang? Bordemfang – det vil sige kogeplader med integreret emfang, bliver stadig mere populære og almindelige i moderne køkkener.

Der er ikke alene mange fordele rent designmæssigt, men man slipper også for den store emhætte og kan tænke nyt med hensyn til placering af kogepladen og desuden er der også mange funktionelle fordele. BORAs bordemfang-modeller er alle  støjvage, meget nemme at rengøre og ikke mindst hyper effektive til at fjerne lugt, fedt og mados inden det spreder sig i rummet.

Hvordan er det så muligt?

Vanddamp stiger til vejrs med 1 meter i sekundet. Boras unikke og patenterede EC-motorer trækker dampen ned med en hastighed på 4 meter i sekundet. Vanddamp vejer desuden mindre end fedtdamp og er endnu vanskeligere at trække ned. Denne hastighed er optimal for at sikre 100 % cleanrate i hovedhøjde. Så indtil nu er det enkle fysiske principper, der gælder.

BORA ejer over 60 patenter på luftteknik, der alle er indbygget i kogepladerne og har til formål at trække luften ned og ud på den mest effektive måde. Der ud over har BORA en stor forsknings- og udviklingsafdeling, hvor et af målene er kontinuerlig forbedring.

Laminære luftstrømme


En af fordelene ved BORA er de laminære luftstrømme. Laminær kommer af det latinske ord for tynd plade eller lag. Laminær luftstrøm er kendetegnet ved, at luftstrømmen har en jævn og glat partikelbane. Denne luftstrøm betyder, at BORA ikke skaber nogen turbulens og opererer meget effektivt og lydsvagt.

Da BORA lancerede sine helt egne ventilationsrør, Ecotube, var målet også at undgå turbulens. Disse ventilationskanaler har 20 % mindre luftmodstand end alle andre rør på markedet.

Traditionelle emhætter måler effekten i volumen (m3) luft, som flyttes igennem blæseren. Med bordemfang måler vi ikke i volumen, men i hastigheden på den luftstrøm, der skabes. På BORA er den 4 meter pr. sekund – hvilket er optimalt for at rense luften uden at slippe fedtpartiker ud i ventilationskanalerne.

Bordemfang fra BORA flytter mindre volumen ud af rummet end traditionelle emhætter, da luftstrømmen begrænser sig til 30 cm over kogepladen, mens traditionelle emhætter skal dække en meget større volumen for overhovedet at virke.

Hvordan virker bordemfang med høje gryder?

Høje gryder er ikke noget problem med BORA. Hvis grydens højde overstiger 25 cm, kan man lægge et låg på sned, dermed ledes al dampen alligevel ned i emfanget. Så nu kan du invitere til fest med stegeben og lammebov i kål, uden at gæsterne kan lugte, hvad der bliver serveret, før de sætter sig til bords.

Cleanrate refererer til luftens renhed i hovedhøjde på den, der laver maden. Med BORA bordemfang når madlugt, fedt eller os aldrig op i hovedhøjde, og dermed er Cleanrate målt til 100 %.

Det er kun BORA, der har den unikke BORA-teknologi.

Læs nogle ord om sammenligning af effektivitet på downdraft og konventionelle emfangsystemer her!

 

De 7 fordele – Fremtidens køkken

  1. Ren luft under madlavning
  2. Støjsvag
  3. Frit udsyn
  4. Nem rengøring
  5. Mere effektiv -100% cleanrate
  6. Høj materiale kvalitet / autentiske materialer
  7. Designfrihed

Kontakt os

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.